Ane

ANE FABRICIUS CHRISTIANSEN (DK)

BIOGRAFI: SV

Ane Fabricius Christiansen

Född 1978 i Vejen, Danmark. Utbildning: 2004–06 Master, keramik, Designskolen Kolding, Danmark. 2001–03 Bachelor, keramik, Designskolen Kolding, Danmark.

2004 Kunst- og Design- høgskolen i Bergen, Norge.

www.anefabricius.com


Ane Fabricius Christiansen arbetar experimentellt med lera och glasyrmaterial. Det spricker, droppar och eroderar. Det geoanatomiska labbet associerar till ett forsknings- fält som både är geologiskt och anatomiskt. Genom arbetsprocessen och metoderna uppstår abstrakta, komplexa och känsliga formationer med stark anknytning till kropp och natur. Fabricius Christiansen använder sig medvetet av att leran spricker i torknings- processen eller smälter i keramikugnen när den bränns i för hög temperatur. De här oortodoxa arbetsmetoderna går bortom gränsen för ”bra hantverk”. Leran och glasyr- materialet pressas till det yttersta – de fel- förädlas och balanserar mellan det reglerade och det slumpmässiga.Verken skapas i en process som kan jämföras med simulering av naturen i form av kontrollerad geologi.


Jag är enormt perfektionistisk i mitt arbete med leran, men så fort jag når perfektion i en metod blir det en teknik och då går magin förlorad för mig. Så att gå emot – eller med – lerans egen natur är en strategi för att försöka förlänga det magiska.

–Ane Fabricius Christiansen

after rain – Vibrant matter of Geoanatomic Lab 2018 Installation. Blandade tekniker, stengods och porslin

Foto/Photo: Ole Akhøj

BIOGRAPHY: ENG

Ane Fabricius Christiansen

Artist and Educator Born 1978 in Vandel, Denmark. Lives in Kolding, Denmark. Education: 2006 Design School Kolding, Denmark, 2004 Bergen Academy of Art and Design, Norway. www.anefabricius.com

CURATORSGRUPP


Annika Enqvist, Henny Linn Kjellberg, Karin Auran Frankenstein och Moa Lönn ger näring till det keramiska landskapet. SLAM som sörja, gyttja och föränderlig massa. En skräll, ett brak och en sensation.

KONTAKT:


Annika Enqvist,

curator S L A M, tel + 46 702 05 83 08

Henny Linn Kjellberg,

curator S L A M, tel + 46 70 868 62 12

Karin Auran Frankenstein ,

curator SLAM tel +46 73 33 23

Moa Lönn,

curator S L A M, tel + 46 73 517 50 60