Ane

ANE FABRICIUS CHRISTIANSEN (DK)


BIOGRAFI: SV


Ane Fabricius Christiansen


Född 1978 i Vejen, Danmark. Utbildning: 2004–06 Master, keramik, Designskolen Kolding, Danmark. 2001–03 Bachelor, keramik, Designskolen Kolding, Danmark.


2004 Kunst- og Design- høgskolen i Bergen, Norge.


www.anefabricius.com
Ane Fabricius Christiansen arbetar experimentellt med lera och glasyrmaterial. Det spricker, droppar och eroderar. Det geoanatomiska labbet associerar till ett forsknings- fält som både är geologiskt och anatomiskt. Genom arbetsprocessen och metoderna uppstår abstrakta, komplexa och känsliga formationer med stark anknytning till kropp och natur. Fabricius Christiansen använder sig medvetet av att leran spricker i torknings- processen eller smälter i keramikugnen när den bränns i för hög temperatur. De här oortodoxa arbetsmetoderna går bortom gränsen för ”bra hantverk”. Leran och glasyr- materialet pressas till det yttersta – de fel- förädlas och balanserar mellan det reglerade och det slumpmässiga.Verken skapas i en process som kan jämföras med simulering av naturen i form av kontrollerad geologi.Jag är enormt perfektionistisk i mitt arbete med leran, men så fort jag når perfektion i en metod blir det en teknik och då går magin förlorad för mig. Så att gå emot – eller med – lerans egen natur är en strategi för att försöka förlänga det magiska.


–Ane Fabricius Christiansen


after rain – Vibrant matter of Geoanatomic Lab 2018 Installation. Blandade tekniker, stengods och porslin

Foto/Photo: Ole Akhøj


BIOGRAPHY: ENG


Ane Fabricius Christiansen


Artist and Educator Born 1978 in Vandel, Denmark. Lives in Kolding, Denmark. Education: 2006 Design School Kolding, Denmark, 2004 Bergen Academy of Art and Design, Norway. www.anefabricius.com


CURATORSGRUPP


Annika Enqvist, Henny Linn Kjellberg och Moa Lönn ger näring till det keramiska landskapet. SLAM som sörja, gyttja och föränderlig massa. En skräll, ett brak och en sensation.


KONTAKT:Annika Enqvist,


curator S L A M, tel + 46 702 05 83 08


Henny Linn Kjellberg,


curator S L A M, tel + 46 70 868 62 12


Moa Lönn,


curator S L A M, tel + 46 73 517 50 60


UTSTÄLLNINGEN OCH SEMINARIET BEYOND THE OBJECT 2018 GENOMFÖRS MED STÖD AV:Kulturnämnden Uppsala kommun, Kulturrådet Sverige, Nordisk kulturfond/HANDMADE, Längmanska kulturfonden, Iaspis – Konstnärsnämndens internationella program, Estrid Ericsons Stiftelse, Region Uppsala, NKF – Nordiska konstförbundet, Geoveta AB, Bergen Kommune, City of Bergen - Norske Billedkunstnere, Norwegian Visual Artists Remuneration Fund, Frame Contemporary Art Finland, Kulturrådet Norge och Utrikesdepartementet i Norge/Norwegian Crafts.